maanantai 25. elokuuta 2014

Pallomekko



 Vuoden päivät pitänyt tämäkin mekko valmistaa, mutta ei vain ole ollut muka aikaa. Eräänä lauantaipäivänä sitten yhtäkkiä inspiraatio iski. Se oli ommeltava siltä istumalta. Ja eihän siinä montaa saumaa olekaan, saumurilla nopeasti... Kangas on siis pallotrikoota, jota ostin Hyvinkään Kangastukusta, olikohan sitä nyt 2 vai 2,5 metriä. Paljon sitä kuitenkin meni.

Kaavat oli valmiiksi kopioitu ja leikattu kirjasta Drape drape 3 (Hisoko Sato, 2013). Tein koon L kun katsoin kirjan kokotaulukkoja, normaalisti käytän kokoa S tai M/EU 36. Kuitenkin ehkä M olisi ollut sopivampi, sillä jouduin tätä ottamaan sivusta sisään. Koska kangas on trikoota, en tehnyt tähän vuoria ollenkaan. Kevyenä kesämekkona sille ei ole edes perusteltua tarvetta.

Etu, etu, taka

Etu, taka
etu, kädentie
Kahdessa yllä olevassa kuvassa mekkoa on pidetty ja pesty muutamaan kertaan, joten kaulus ei näytä laskeutuvan yhtä kauniisti kuin esimerkiksi alemmassa kuvassa (tietysti mekon voisi silittää, mutta on aina niin kiire vetää tämä päälle). Ihan mukavasti sujui tuo ompelu, mitä nyt kauluksen hakkimerkit olivat vähän kadoksissa ja sitä jouduin pariinkin otteeseen pähkäileemään. Itse asiassa eniten aikaa meni juuri kaikkien laskosten pähkäilyyn. Mutta ehdottomasti uusi lempimekkoni, jossa on mukava olla ja intoa olisi ommella lisää. Kädentien muotokaitale n vielä tikattu lähes kauttaaltaan saumanvaraan, jotta se eikääntyisi etukappaleen puolelle. 



One Saturday I decided to sew a dress, which I have had attention to sew like a year ago. This is from a book Drape drape 3 (Hisoko Sato, 2013). I made a size L, usually I wear S or M/EU 36, but it was a bit too loose so I took a couple of centimeters inside from sides.  It was also quite easy to sew, but those drapes took some time to figure them out. I really love the dress, it's my new favorite!

Ei kommentteja: